اینترنت اشیا و شروع کار پروژه ها

تعریف صحیح اینترنت اشیا اینترنت اشیا،
حالا این Things یا اشیا دقیقا چه چیزهای می تواند باشند؟
درواقع شی در مفهوم اینترنت اشیا هر چیزی که دور و بر ما هست را می تواند شامل شود به شرطی که شی مورد نظر بصورت الکترونیکی یا دیجیتالی شده باشد. مثلا یک صندلی هم می تواند یک شی در ساختار اینترنت اشیا باشد به این شرط که صندلی دارای مدار الکترونیک جهت جمع شوندگی یا گرمکن یا … باشد. پس بصورت دقیق تر یک شی به هر وسیله یا دستگاهی که دارای سنسور یا مدار الکترونیکی جهت تبادل اطلاعات است خطاب می شود.
مثالهایی از این سنسورها شامل سنسور دما، سنسورهای ترافیک و سنسورهای اندازه گیری انرژی است. مثلا سنسور دما میتواند در یک ترموستات، سنسور اندازه گیری میزان برق مصرفی در منازل و سنسور ترافیک در سیگنالهای ترافیکی جای گیرند. تمامی این سنسورها اطلاعاتی را به دستگاه مقصد میفرستند تا این دستگاهها بر اساس این اطلاعات تصمیمهایی را اتخاذ کنند. مطمنا در آینده نزدیک که بسیاری از اشیا اطراف ما دارای سنسور شند، بسیاری از کارها و اطلاعات ما از طریق اینترنت و بین افراد مختلف توسط دستگاههای هوشمند رد و بدل خواهند شد.
آموزش اینترنت اشیا و هوشمندسازی برای همه سنین
روند آموزش اینترنت اشیا باید از سنین کودکی با برنامه نویسی های خاص کودکان که اکثرا از جنس تصویری هستند آغاز شود تا تفکر منطقی و تحلیلی آنها برای انجام پروژه های هوشمندسازی آماده گردد. با ورود به دنیای آردوینو و کسب مهارتهایی از جنس الکترونیک، دنیایی جدید پیش رو قرار خواهد گرفت که با برنامه نویسی پایتون به تکامل خواهد رسید. تمامی این آموزشها در قالب سرگرمی و با شیوه های نوین آموزشی که حاصل تلاش چندین سال تجربه کارشناسان آکادمی و همچنین تجارب ارزنده دانشگاههای مطرح دنیا از جمله دانشگاه MIT آمریکا می باشد ارایه خواهد شد. به جرات می توان گفت این آموزشها در سطح کشور کم نظیر و حتی بینظیر هستند و هرچند برای رده سنی نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال طراحی شده است لیکن تمامی علاقمندان این حوزه در هر سنی و هر سطح آگاهی می توانند در این دوره ها شرکت کنند
چهار لایه اصلی معماری اینترنت اشیا لایه حسگرها (دستگاه):
لایه شبکه : لایه بعدی لایه شبکه و Gateway است که وظیفه فراهم کردن امکانات شبکه ای مورد نیاز را تأمین میکند. این لایه باید بتواند حجم بالای دادهها و اینترنت اشیا را که توسط حسگرهای بی سیم و دستگاههای هوشمند تولید میشوند، پشتیبانی کند.
لایه مدیریت خدمات (پشتیبانی) : این لایه مسئولیت تجزیه و تحلیل اطلاعات، کنترل امنیت، مدل سازی فرآیندها و مدیریت دستگاهها، مدیریت جریان دادهها و اطلاعات، یکپارچه سازی مکانیزمهای دستیابی به اطلاعات را بر عهده دارد.
(Service support Layer) حلقه اول مفقوده لایه برنامه (کاربرد) : در آخرین لایه خانواده ای بزرگ از برنامههای کاربردی وجود دارد که ممکن است مختص به یک صنعت بخصوص و یا چندین صنعت طراحی و پیاده سازی شده باشند که قابلیت بهبود خدمات خود با استفاده از برنامه های متنوع از اینترنت اشیا را دارند.
اصولا چه چیزهایی برای انجام پروژه های اینترنت اشیاء لازم خواهیم داشت؟
با استفاده از یک دستگاه کنترلکننده نظیر گوشی هوشمند، میتوانید از راه دور بهراحتی اشیای مختلف را کنترل کنید. بدیهی است که اگر کاربر بخواهد دستگاههای مختلف را از طریق گوشی هوشمندش کنترل کند، لازم است پیش از هر کاری اپلیکیشن یا پلتفرم ویژه ای را که برای این کار تعبیه شده است، نصب کنید. مورد آخر که به پروژه های ما بستگی دارد قطعات و سنسورهای الکتریکی می باشند

About رامین دانش پژوه
رامین دانش پژوه بنیانگذار آکادمی دانش پژوهان آتی و سرپرست مدرسین اینترنت اشیا و هوشمندسازی
More Posts by رامین دانش پژوه