هر چیزی که در مورد App Inventor لازم است بدانیم!

ساخت برنامه اندروید مقدمات و ملزوماتی دارد که در ادامه با آنها آشنا میشویم. با یاد گرفتن این آموزشها میتوانید اپلیکیشن و نرمافزار اندرویدی خود را ایجاد کنید.
هدف از ایجاد برنامه اندروید همیشه کسب درآمد نیست. برخی افراد حتی با جستجو در میان میلیونها اپلیکیشن موجود در گوگل پلی استور و دیگر فروشگاهها، برنامه مورد علاقهشان را پیدا نمیکنند، به همین دلیل تصمیم میگیرند شخصا دست به کار شوند. طی چند قسمت، به صورت قدم به قدم نحوه ساخت اپلیکیشن اندروید و ابزارهای موجود برای این کار را بررسی میکنیم.
مقدمهای بر ساخت برنامه اندروید
برای توسعه یک برنامه مخصوص سیستم عامل موبایل گوگل، دو راه اصلی وجود دارد:
راه اول، نوشتن آن از صفر و کدزنی از پایه است. اغلب توسعهدهندگان برای این کار از زبان برنامهنویسی جاوا استفاده میکنند. این روش نیازمند آشنایی با جاوا و یا داشتن حوصله و وقت برای یادگیری آن است.
روش دوم استفاده از ابزارهای آماده و آنلاین است که به کاربر کمک میکنند بدون نیاز به داشتن دانش برنامهنویسی و تنها با حرکت ماوس، ساخت نرمافزار اندرویدی خود را آغاز کنند! البته این بیلدرها آنچنان ابتدایی نبوده و مخاطب برخی از آنها کاربران حرفهای است.
به عنوان نمونه میتوان به ابزار آنلاین App Inventor اشاره کرد که توسط دانشگاه MIT ارائه شده است. با استفاده از آن میتوان در محیطی بصری به ساخت نرمافزار اندروید خود پرداخت. App Inventor برای ایجاد برنامههای جالب و کاربردی بسیار مناسب است. اما واقعیت این است که به منظور دست یافتن به توانایی استفاده از تمامی قابلیتها و ظرفیتهای پلتفرم اندروید، باید به دل زبان برنامهنویسی جاوا بزنید و کد بنویسید. در ادامه به ساخت برنامه اندرویدی خود میپردازیم. این اپلیکیشن نسخهای بسیار ساده از یک دفترچه یادداشت است که میتوان نوشتههای خود را درون آن ذخیره کرد. ابتدا آن را با استفاده از App Inventor ایجاد کرده و نتیجه را در یک شبیهساز اندروید اجرا میکنیم. در ادامه برنامه را گسترش داده و قابلیت انتخاب از میان چند فایل را به آن اضافه کنیم تا بیشتر شبیه به یک برنامه نوتبرداری کامل شود. البته برای قسمت دوم و توسعه بیشتر اپلیکیشن باید دست به دامن زبان جاوا شویم و از برنامه ویندوزی اندروید استودیو کمک بگیریم.
دلایل نیاز به توسعه یک اپلیکیشن اندرویدی
- ضرورت: مهمترین دلیل این کار، پیدا نکردن برنامه و ابزار موردنظر در فروشگاههای عرضه اپلیکیشنهای اندرویدی مخصوصا گوگل پلی استور است.
- مشارکت: تصور کنید هیچ فردی حاضر نباشد به صورت رایگان به توسعه لینوکس و دیگر پلفترمهای رایگان بپردازد! اگر لینوکس توسعه پیدا نمیکرد، اندرویدی نیز وجود نداشت. دنیای پلتفرمهای متن باز به دست توسعهدهندگان خیرخواه میچرخد! هدف نباید همیشه کسب درآمد باشد. میتوانید برنامه خود را ایجاد کرده و به صورت رایگان در اختیار دیگران قرار دهید.
- آموزش: بهترین راه یاد گرفتن یک زبان برنامهنویسی، تلاش برای ساخت یک برنامه با استفاده از آن است. با ساعتها مطالعه و آشنایی با زیر و بم یک زبان برنامهنویسی، هرگز قادر به استفاده از آن نخواهید بود، مگر اینکه دست به کار شده و آن را به صورت عملی یاد بگیرید.
- کسب درآمد: برنامهنویسی جزو شغلهای دارای درآمد خوب است. با توجه به محبوبیت اندروید و قدرت گرفتن بیش از دو میلیارد دستگاه در سراسر جهان از آن، ساخت برنامه اندروید میتواند روشی مناسب برای کسب درآمد باشد.
- هدف هر چیزی که باشد، توسعه یک برنامه مهارتهای طراحی، فنی و منطقی شما را درگیر خواهد کرد. وب سایت App Inventor و زبان برنامهنویسی جاوا نمونهای از روشهای ساخت برنامه اندروید هستند. میتوان این کار را با استفاده از سایر زبانهای برنامهنویسی و همچنین چندین ابزار آماده دیگر انجام داد.
App Inventor
برای افراد تازه وارد، چندین محیط وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان به سادگی ایجاد یک فایل پاورپوینت، به ساخت برنامه اندروید پرداخت. به عنوان نمونه میتوان بدون نیاز به نوشتن کد و تنها با تکنیک کشیدن و رها کردن، در یک قسمت دکمه قرار داد و یا با چند کلیک، نحوه رفتار یک پارامتر را مشخص کرد.
مزیت شروع کار با این ابزارهای آماده، آگاهی پیدا کردن از کلیات کار است. یک فرد تازه وارد معمولا با مفاهیم ابتدایی برنامهنویسی نیز آشنایی ندارد، اما با پیش رفتن در پروژه، بدون درگیر شدن با کدهای پیچیده رفته رفته با آنها آشنا میشود. App Inventor ابزاری مناسب برای آغاز است. این پلتفرم توانمند رایگان بوده و بعد از ورود به آن میتوان طی چند دقیقه و با چند کلیک ساده، نرمافزار اندرویدی خود را ایجاد کرد. برای تست و مشاهده برنامه باید آن را در گوشی موبایل و تبلت و یا شبیهساز اندرویدی نصب شده در کامپیوتر تست کنید.
بعد از ورود به وب سایت App Inventor، کمی به پایین اسکرول کرده و بر روی قسمت Get Started کلیک کنید.
برای ادامه کار باید به یکی از حسابهای کاربری گوگل خود متصل شوید. بعد از لاگین کردن و پیش از امکان استفاده از ابزار، باید به یک پرسشنامه دو صفحهای پاسخ دهید. در ادامه میتوان به ساخت برنامه اندروید خود پرداخت. این برنامه برای استفاده کاربران بیتجربه طراحی شده است، پس با کمی سر و کله زدن با آن میتوانید با امکانات و نحوه استفاده از ابزار آشنا شوید. استفاده از تکنیک کشیده و رها کردن کار را بسیار راحت میکند. به عنوان نمونه، هر جا که نیاز به قرار دادن یک دکمه پیدا کردید، کافی است ماوس را بر روی بخش Button برده و آن را به درون صفحه نمایش بیندازید.
حذف و یا تغییر نام هر قسمت اضافه شده به صفحه نمایش از طریق بخش Components ممکن است.
بعد از اتمام کار باید برنامه را دانلود و بر روی دستگاه اندروید خود نصب کنید. دو راه دیگر، استفاده از شبیهسازهای ویندوزی و لینوکسی و یا استفاده از ابزارهای شبیهساز اندروید آنلاین است. در قسمت بعدی ساخت برنامه اندروید خود را با استفاده از App Inventor آغاز میکنیم. بهتر است از همین ابتدا، روش تست برنامه را برای خود مشخص کنید. اگر کاربری ماجراجو هستید، میتوانید این کار را به وسیله نصب برنامه MIT AI2 Companion از گوگل پلی استور بر روی گوشی یا تبلت اندرویدی خود انجام دهید.
روش دیگر، استفاده از یک شبیه ساز اندرویدی برای تست پروژه بر روی سیستم کامپیوتری است. شبیهسازهای بسیار زیادی وجود دارند، اما میتوانید از Emulator in AI2 که باز هم توسط محققان دانشگاه MIT توسعه پیدا کرده استفاده کنید. تصویر زیر نشاندهنده نسخه لینوکسی این برنامه است، اما خوشبختانه برای پلتفرمهای ویندوز و مک نیز نسخههایی وجود دارند.
بعد از نصب آن بر روی سیستم ویندوزی، میانبر برنامه به صورت خودکار بر روی دسکتاپ قرار خواهد گرفت. بعد از نصب نسخه مک، برنامه به صورت خودکار اجرا میشود. اما برای اجرای آن در لینوکس میتوان از کامند “aiStarter” استفاده کرد. با این کار، یک فرآیند در پسزمینه اجرا شده و شبیهساز، به فضای ابری App Inventor متصل میشود
دانلود برنامه AiStarter شبیه ساز تستی
به محض اجرا شدن، میتوانید اتصال را با کلیک بر روی آیتم Emulator در منوی Connect تست کنید. اگر شبیهساز را همانند تصویر زیر مشاهده کردید، فرآیند به طور صحیح پیش رفته است. در قسمت اول تصمیم گرفتیم برای آموزش ساخت برنامه اندرویدی، کار را با ایجاد یک اپلیکیشن نوتبرداری ساده آغاز کنیم. این برنامه متشکل از دو صفحه است؛ صفحه نخست به منظور «همین حالا ویرایش کن» و یا خروج تعبیه شده و صفحه دیگر، مخصوص خود عمل ویرایش خواهد بود. صفحه نخست در ابتدا کارایی زیادی ندارد، اما در ادامه و بعد از افزودن قابلیتهای بیشتر به آن در پروژههای بعدی، حتما به کار خواهد آمد. متنی که در صفحه ویرایش ذخیره میشود، در یک فایل متن آشکار (Plain Text) انباشته خواهد شد.

About رامین دانش پژوه
رامین دانش پژوه بنیانگذار آکادمی دانش پژوهان آتی و سرپرست مدرسین اینترنت اشیا و هوشمندسازی
More Posts by رامین دانش پژوه20 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
Comments are closed.
مفید بود
ایا برنامه های ساخته شده با این ابزار مورد تایید کافه بازار است.
خیر
چرا؟ یعنی اپلیکیشن ساخته شده با این نرم افزار رو نمیتونیم در اختیار دیگران بگذاریم؟
چرا؟ یعنی اپلیکیشن ساخته شده با این نرم افزار رو نمیتونیم در اختیار دیگران بگذاریم؟
سلام .آیا میتوانیم برای حوزه کاری خود که سبستم بانکی بر روی آن قرار دهیم و پرداختمون انجام بشه؟؟ امنیت دارد؟؟گوگل پلی و بازارمیتوانیم اپلیکشن خود رو را بزاریم برای دانلود؟؟
امنیت رو نخواهید داشت. به نظرم بهتره از اندروید استودیو برای ساخت اپلیکیشن در این سطح استفاده کنید که بتونید پروتکل های امنیتی رو هم اجرا کنید و بانک اجازه دسترسی کاربران رو به اپلیکیشن شما بده
ببخشید استفاده از این نرم افزار کاملا رایگان است
بله البته
ببخشید ویژگی این نرم افزار چیست میشه برام توضیح دهید ممنون
شما براحتی و بدون دانش برنامه نویسی خاصی می تونید اپلیکیشن های بسیار کاربردی بسازید
ببخشید با این نرم افزار می توانیم بازی آنلاین دو نفره درست کرد مثل بازی شطرنج که مثلا دو نفر با هم بازی میکنند از راه دور .
سلام . تا الان همچین کاری نکردیم و مطمن هم نیستم
ولی قابلیت های بسیار زیادی برای ساخت بازی داره و این احتمال وجود داره که بازیهای آنلاین هم باهاش ساخت
سلام یه سوالی داشتم
من توی اپ اینونتور وقتی روی bildکلیک میکنم و میخوام خروجی بگیریم خطا میده
میشه راهنمایی کنید که باید چیکار کنم ؟
با این پیام اخطار میده
App Inventor is unable to compile this project.
The compiler error output was
________Preparing application icon
________Creating animation xml
________Creating style xml
________Creating provider_path xml
________Creating network_security_config xml
________Generating adaptive icon file
________Generating round adaptive icon file
________Generating adaptive icon background file
________Generating manifest file
________Attaching native libraries
________Attaching Android Archive (AAR) libraries
________Attaching component assets
________Invoking AAPT
AAPT time: 1.224 seconds
________Compiling source files
(compiling appinventor/ai_helia_1385_k/fanus/Screen7.yail to appinventor.ai_helia_1385_k.fanus.Screen7)
(compiling appinventor/ai_helia_1385_k/fanus/Screen8.yail to appinventor.ai_helia_1385_k.fanus.Screen8)
(compiling appinventor/ai_helia_1385_k/fanus/Screen10.yail to appinventor.ai_helia_1385_k.fanus.Screen10)
(compiling appinventor/ai_helia_1385_k/fanus/page4.yail to appinventor.ai_helia_1385_k.fanus.page4)
(compiling appinventor/ai_helia_1385_k/fanus/Screen1.yail to appinventor.ai_helia_1385_k.fanus.Screen1)
(compiling appinventor/ai_helia_1385_k/fanus/Screen12.yail to appinventor.ai_helia_1385_k.fanus.Screen12)
(compiling appinventor/ai_helia_1385_k/fanus/Screen13.yail to appinventor.ai_helia_1385_k.fanus.Screen13)
(compiling appinventor/ai_helia_1385_k/fanus/Screen15.yail to appinventor.ai_helia_1385_k.fanus.Screen15)
(compiling appinventor/ai_helia_1385_k/fanus/page2.yail to appinventor.ai_helia_1385_k.fanus.page2)
(compiling appinventor/ai_helia_1385_k/fanus/Screen6.yail to appinventor.ai_helia_1385_k.fanus.Screen6)
(compiling appinventor/ai_helia_1385_k/fanus/Screen11.yail to appinventor.ai_helia_1385_k.fanus.Screen11)
ERROR: appinventor/ai_helia_1385_k/fanus/Screen11.yail line 41: duplicate declaration of ‘Button1$Click’
ERROR: appinventor/ai_helia_1385_k/fanus/Screen11.yail line 41: (this is the previous declaration of ‘Button1$Click’)
ERROR: appinventor/ai_helia_1385_k/fanus/Screen11.yail line 43: duplicate declaration of ‘Button1$Click’
ERROR: appinventor/ai_helia_1385_k/fanus/Screen11.yail line 43: (this is the previous declaration of ‘Button1$Click’)
Kawa compile time: 2.664 seconds
.
لطفا متن خطا رو هم بفرستید
ولی اگر فایل هایی مثل عکس و صوت که در اپ قرار دادید، حجیم باشند و یا مشکل داشته باشند، احتمالا خطا بدهند
سلام برای حذف پروژههای اپ اینور راحی هست که حذف کنیم
بله براحتی وارد بخش نمایش کلیه پروژه ها شوید، و هر کدام از پروژه هایی که نخواستید را حذف کنید
سلام داده های این برنامه کجا ذخیره میشن؟یعنی درواقع میخوام بدونم اگه باهاش یه اپلیکیشنی بسازیم به دیتابیس چه طوری دسترسی داشته باشیم؟
البته قابلیت استفاده از سرور اپ اینونتور یه مدتی در کشور قابل دسترسی نبود ولی از بخش Storage میتونید داده های دریافتی از کاربران رو ذخیره کنید
سلام من یه اپلیکیشن ساختم و بیلدش کردم الان تو گوشیم دارمش ولی نمیدونم چطوری باید ثبتش کنم که اخطار برنامه نا شناس نده میشه راهنمایی کنید !