نرم افزار آردوینو (Arduino)

نرم افزار آردوینو یه نرم افزار اوپن سورس برای برنامه نویسی برد هستش .
این نرم افزار روی ویندوز و لینوکس قابل نصب هستش شما با کمک این نرم افزار میتونید برنامه های خودتون رو روی برد آپلود کنید .
محیط این نرم افزار کامالا ساده و جذاب هستش و پیچیدگی خاصی نداره و کد نویسی در این نرم افزار بسیار راحت هستش.
برای دانلود نسحه تست شده ۱.۸.۱۵ آردوینو روی دکمه زیر کلیک کنید
دانلود مستقیم نسخه تست شده آردوینو
برای دانلود آخرین نسخه این نرم افزار از سایت آردوینو می توانید از بخش زیر لینک دانلود را دریافت کنید.
[advanced_iframe src=”https://www.arduino.cc/en/software” width=”100%” height=”800″]
نحوه دانلود نرم افزار آردوینو Arduino IDE:
می توانید نسخه های مختلف نرم افزار آردوینو Arduino IDE را با کلیک روی دکمه بالا دریافت نمایید. دقت نمایید که نرم افزار سازگار با سیستم عامل خود را دانلود نمایید. نرم افزار Arduino IDE برای سیستم عامل های ویندوز، مک و لینوکس موجود است. برای ویندوز میتوانید نسخه نصبی و یا نسخه فشرده را دانلود کنید. پیشنهاد میشود از نسخه نصبی استفاده کنید تا همزمان، درایورهای USB هم نصب شود. در صورتی که نسخه فشرده را دانلود کنید، باید درایور مربوطه را نیز به صورت دستی نصب کنید.
پس از اینکه برنامه را دانلود کردید، آنرا اجرا کنید. اگر پیغام امنیتی از طرف سیستم عامل دریافت کردید، به برنامه اجازه دسترسی بدهید. شرایط نصب را تایید کنید. بعد از دانلود فایل آن را از حالت فشرده خارج نمایید.
اجرای نرم افزار آردوینو IDE
بعد از اینکه برنامه آردوینو را دانلود کردید، آن را از حالت فشرده خارج نمایید. درون پوشه یک برنامه به نام Arduino وجود دارد، برنامه را باز کنید.
اجرای اولین پروژه با آردوینو
هنگامی که نرم افزار اجرا می شود، دو گزینه برای شروع کار وجود دارد:
- ساختن پروژه جدید
- باز کردن پروژه های نمونه موجود در برنامه
برای ساختن یک پروژه جدیدد از منوی File گزینه New را انتخاب می کنیم. در این حالت یک برگه جدید خالی ایجاد می شود که می توانیم برنامه مورد نظر خود را در آن بنویسیم. و برای باز کردن پروژه های نمونه موجود در نرم افزار از منوی File گزینه Example انتخاب می کنیم. در منوی Example برنامه های نمونه زیادی وجود دارد که می توانید از آنها استفاده نمایید.
برای شروع کار و ساخت اولین پروژه با برد آردوینو ما با یک برنامه ساده با نام Blink شروع می کنیم. برای این کار از منوی Example که در بالا گفته شد گزینه Basics که شامل پروژه های ساده می باشد را انتخاب کرده و از لیست پروژه های نمایش داده شده گزینه Blink را انتخاب می نماییم.
(این یک پروژه ساده با آردوینو می باشد که در آن یک Led که روی برد می باشد چشمک زن خواهد شد)
مسیر برای باز کردن پروژه های نمونه جدید:
File > Example > Basics > Blink
انتخاب برد در نرم افزار آردوینو
برای اینکه به هنگام برنامه ریزی روی برد یا به عبارت دیگر پروگرام کردن برد آردوینو خطایی مشاهده نکیم باید برد انتخاب شده در نرم افزار و بردی که به کامپیوتر متصل کرده ایم یکسان باشند و صرفا یکسان بودن نوع میکروکنترلر روی برد کفایت نمی کند. برای انتخاب برد درون برنامه از منوی Tools گزینه Board برد متناسب با بردی که به کامپیوتر متصل کرده اید را انتخاب نمایید.
در اینجا ما برد آردوینو را متناسب با آموزش خود انتخاب خواهیم کرد، اما شما باید نام برد را متناسب با بردی که تهیه کردید انتخاب نمایید.
انتخاب پورت سریال
با متصل کردن برد به کامپیوتر و نصب درایور آن کامپیوتر برد را به صورت یک comport خواهد شناخت.برای انتخاب پورت سریال صحیح از منوی Tools گزینه Serial Port را انتخاب می کنیم، در اینجا لیستی از پورت های سریال نمایش داده خواهد شد.
COM1 و COM2 معمولا برای سخت افزارهای سریال کامپیوتر ها رزرو شده اند، و این احتمال وجود دارد که برد شما به عنوان COM3 و یا بالاتر شناخته شود. در صورتی که از بردهای اصلی آردوینو استفاده می کنید با اتصال برد به کامپیوتر همانند شکل زیر علاوه بر نمایش شماره پورت سریال نام برد متصل شده به کامپیوتر نیز جلوی آن نمایش داده می شود. و در صورتی که از بردهای غیر اصل با مبدل سریال CH340 استفاده می کنید برای پیدا کردن شماره پورت سریال کافیست برد را از کامپیتور جدا کنید تا پورت متناظر آن در منوی Serial Port حذف شود و با اتصال مجدد آن ظاهر شده و میتوانید آن را انتخاب نمایید. بعد از انتخاب تنظیمات بالا در نوار وضعیت برد و پورت سریال انتخاب شده را خواهیم دید.
منوهای برنامه آردوینو
قبل از اینکه پروگرام کردن برد آردوینو (آپلود کردن برنامه روی برد آردوینو) را شرح دهیم، عملکرد منوهای موجود در Arduino IDE را مختصرا شرح می دهیم.
- Verify
برای بررسی خطاهای برنمه نوشه شده از این گزینه استفاده می نماییم.
- Upload
برای آپلود کردن برنامه نوشته شده روی برد از این کزینه استفاده می کنیم. (پروگرام کردن میکروکنترلر)
- New
کلید میانبر برای ایجاد یک پروژه جدید.
- Open
کلید میانبر برای باز کردن نمونه پروژه های موجود در نرم افزار.
- Save
ذخیره پروژه ایجاد شده.
- Serial Monitor
ترمینال سریال برای دریافت دیتای پورت سریال از برد و ارسال اطلاعات به برد. حالا با یک کلیک ساده روی منوی Upload شروع به آپلود برنامه روی برد آردوینو خواهید کرد. چند ثانیه صبر نمایید، در زمان آپلود دو عدد Led با نام های Rx و Tx روی برد چشمک خواهند زد. در صورتی که آپلود برنامه با موفقیت انجام شود در نوار وضعی پیغام “Done Uploading” را خواهید دید.